Nieuws | Waarom kies je toch nog voor na-isolatie?
Waarom kies je toch nog voor na-isolatie? Isolatie kleven

Waarom kies je toch nog voor na-isolatie?

Wanneer je merkt dat je woning toch niet zo perfect geïsoleerd blijkt te zijn, onderneem je best snel actie. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar de beste is nog altijd na-isolatie van je buitengevel.

 

De voordelen van na-isolatie

 

Minder warmteverlies

Een eerste merkbaar verschil is de temperatuur in huis. Dankzij buitengevelisolatie hou je in de winter de warmte langer binnen. Dat zie je aan de thermostaat en hoeveel minder je moet stoken om het aangenaam warm te houden. In de zomer hou je dan de meeste hitte tegen.

 

Een lagere energiefactuur

Een direct gevolg van minder te hoeven stoken, is uiteraard een lagere energiefactuur.

 

Subsidies en premies

Er worden wel degelijk premies en subsidies uitgekeerd voor na-isolatie. Voor meer informatie rond premies en subsidies, kan je terecht op deze websites: energiesparenpremiezoekerVlaanderenwonenvlaanderen.

 

Behoud van woonoppervlakte

Wanneer je aan de binnenzijde isoleert, dreig je een aanzienlijk stuk van je woonoppervlakte te verliezen. Als je isoleert aan de buitenkant, dan voorkom je dit volledig. Je behoudt dus je woonruimte.

 

Goed voor het milieu

Een goed geïsoleerde gevel resulteert in een lager energieverbruik. En dat is natuurlijk goed voor het milieu.

 

Overtuigd van de vele voordelen van na-isolatie? Graag meer informatie over de verschillende buitengevelisolatiesystemen van Willco Products? Contacteer ons!