Wie slim is, BENOveert

Renoveren, daar doen we niet meer aan mee als het van de Vlaamse overheid afhangt. We pakken het de laatste tijd slimmer aan en gaan we BENOveren. De ambitie ligt hoog, want de energieprestaties van elke woning moeten aanzienlijk omhoog. Wat houdt dat dan precies in?

 

Wat is BENOveren? 

 

Als je in Vlaanderen rondkijkt, valt het je zeker op: heel wat woningen zijn sterk verouderd. Het grootste probleem bij oudere woningen? Het gebrek aan isolatie. Voor 1970 was er amper sprake van isoleren. En laat de helft van onze huizen nu net dateren van voor die periode. 

 

Net daarom heeft de Vlaamse overheid het Renovatiepact opgesteld. Het doel? Tegen 2050 moet elke woning even energiezuinig zijn als een nieuwbouwwoning. Traditioneel renoveren en dus enkel streven naar de energiebesparende maatregelen die momenteel wettelijk verplicht zijn, zal niet voldoende zijn. We moeten beter renoveren, BENOveren. 

 

De beste energie is diegene die je niet verbruikt

 

Als je BENOveert kies je ervoor om elke laag van je bouwschil zodanig te isoleren dat ze een bepaalde isolatiewaarde of U-waarde behaalt. Dan hebben we het over je buitenmuren, dak, ramen, deuren, poorten en vloeren. Bovendien verwarm je ook met een energiezuinige installatie.

 

Buitenmuren met isolatie én crepi

 

Wanneer je renoveert, draait het niet altijd alleen om de technische kant. Veelal gaan mensen eerst uit van de esthetische kant: de looks van hun gevel. Bij Willco Products heb je het voordeel dat je beide kanten perfect kan combineren in één. Bij ons vind je buitengevelisolatie afgewerkt met crepi in een kleur en structuur naar jouw keuze. 2 in 1 dus!

 

BENOveren én reNUveren

 

Onlangs verdubbelde de Vlaamse overheid de isolatiepremie. De basispremie voor muurisolatie aan de buitenkant verdubbelde aan het begin van het jaar van 15 euro naar 30 euro per m². Ze doen er nu nog een schepje bovenop en staan toe dat je tot 60.000 euro renteloos kan lenen zodat je nóg meer budget kan vrijmaken voor de renovatie van je gevel en de rest van je woning. 

 

 

De grote voordelen van isoleren aan de buitenkant? 

  • Je verliest er geen binnenruimte mee.

  • Je kan koudebruggen gemakkelijker wegwerken doordat je de isolatieplaten ononderbroken kan plaatsen. 

  • Binnen ondervind je ook geen hinder door stof of rommel tijdens de werken. 

  • Je gevel krijgt een volledige nieuwe look! 


 

Advies over gevelrenovatie?

Laat je adviseren over de juiste gevelisolatie voor jouw renovatiewoning. Contacteer een van onze medewerkers!

 

Deel dit bericht op

Willco_202106SMB01_benoveren_02

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.