FAQ | Willco Products

FAQ

FAQ: vragen over gevelbekleding of gevelisolatie?

Wat is reNUveren?

Vlaanderen voorziet extra renovatiebudget!

Bedoeling is om een versnelling hoger te schakelen in het bouwen en verbouwen van energiezuinige woningen in Vlaanderen.

 

Met andere woorden, het is nu het moment om te renoveren, of beter reNUveren. Wie vanaf dit jaar eigenaar wordt van een woning kan tot 60.000 euro renteloos lenen voor een grondige renovatie. Dat is uitstekend nieuws voor verbouwers die willen investeren in de prestaties en de looks van hun gevel. Naast een aanzienlijk lager energieverbruik is het wonen in een huis met thermische gevelisolatie erg aangenaam. Behaaglijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Het oog wil ook wat: de gevels van uw verbouwde woning zien er uit als nieuw. Tal van afwerkingsmogelijkheden -met sierpleister als meest populaire- maken van uw woning het juweeltje van de straat.

 

Daarbovenop kan iedereen een EPC-labelpremie tot 5000 euro aanvragen om uw woning met een slechte energieprestatie op te lappen. Niet niks hé!

 

Check alle voordelen en voorwaarden op www.energiesparen.be/renuveer.

Hoeveel bedraagt de Vlaamse premie voor muurisolatie aan de buitenkant?

Goed nieuws voor slimme verbouwers: Vlaanderen verdubbelt premie!

 

Volgens de Vlaamse langetermijnrenovatiestrategie moeten bestaande woningen tegen 2050 vergelijkbare energieprestaties leveren als nieuwbouwwoningen vergund in 2015. In de praktijk komt dit overeen met energielabel A, gelijkgesteld met EPC kengetal 100.

 

De basispremie voor “muurisolatie aan de buitenkant” verdubbelt van 15 naar 30 euro per m²!*

 

Dat is uitstekend nieuws voor verbouwers die willen investeren in de prestaties en de looks van hun gevel. Naast een aanzienlijk lager energieverbruik is het wonen in een huis met thermische gevelisolatie erg aangenaam. Behaaglijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Buitenmuurisolatie is duurder dan spouwmuurisolatie en isolatie aangebracht langs de binnenzijde van buitenmuren, maar is wel de meest aanbevolen manier om uw muren voldoende te isoleren.

 

Het oog wil ook wat: de gevels van je verbouwde woning zien er uit als nieuw. Tal van afwerkingsmogelijkheden -met sierpleister als meest populaire- maken van je woning het juweeltje van de straat. 

 

Het 100% Willco products-label waakt erover dat u krijgt wat u verlangt, een hoogwaardig en gesloten isolatiesysteem. Kies daarom voor een installateur die over de hele lijn met WILLCO-producten werkt. Niet enkel garandeert dit productkwaliteitslabel 10 jaar garantie op uw gevel, maar bent u dankzij dit gesloten isolatiesysteem zeker dat uw gevel langer meegaat en dat uw binnencomfort aanzienlijk stijgt. 

 

Via onze handige Willder app (te vinden in de appstore en Google Play) vindt u de installateur die het best bij uw project past.  
Kleuren en materialen kan u komen kiezen in één van onze showrooms (Nieuwerkerken (Aalst) en Ciney).

 

Meer info vindt u op:

www.energiesparen.be

www.premiezoeker.be

www.mijnbenovatie.be

 

*vanaf 1 januari 2021 voor woningen gelegen in het Vlaams Gewest. De premies worden uitgekeerd door de netbeheerders. Met een systeem met WILLCO Neopor Isolatieplaat 032 van 100 mm dikte bereikt u de minimaal vereiste R-waarde van 3,00 m².K/W. In Vlaanderen is de gemiddelde dikte van een renovatie ca. 14 cm.

Hoeveel cm gevelisolatie heb ik nodig om in aanmerking te komen voor een premie?

Woning gelegen in het Vlaams Gewest

Volgens de Vlaamse langetermijnrenovatiestrategie moeten bestaande woningen tegen 2050 vergelijkbare energieprestaties leveren als nieuwbouwwoningen vergund in 2015. In de praktijk komt dit overeen met energielabel A, gelijkgesteld met EPC kengetal 100.

 

De basispremie voor “muurisolatie aan de buitenkant” verdubbelt van 15 naar 30 euro per m²!

 

Vanaf 1 januari 2021 geldt deze nieuwe premie voor woningen gelegen in het Vlaams Gewest. De premies worden uitgekeerd door de netbeheerders. Met een isolatiesysteem met WILLCO Neopor Isolatieplaat 032 van 10 cm dikte, bereikt u de minimaal vereiste R-waarde van 3,00 m².K/W. In Vlaanderen is de gemiddelde dikte van een renovatie ca. 14 cm.

 

Check ook de andere stimuli voor wie in Vlaanderen wil renoveren op www.energiesparen.be, www.premiezoeker.be, www.mijnbenovatie.be.

 

Woning gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent subsidies toe voor de meeste duurzame investeringen in gebouwen. Energiepremies worden toegekend voor diverse studies, renovatie- en bouwwerkzaamheden. Elke huurder of eigenaar van een gebouw in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft er recht op, op voorwaarde dat de jaarlijkse begroting van het Gewest niet is uitgeput.

 

Al naargelang van de aard van uw muur hebt u verschillende mogelijkheden. Het premiebedrag is geplafonneerd op 50 % van de in aanmerking komende kosten van de factuur en bonus voor natuurlijk isolatiemateriaal is 10 €/m².  

 

Het bedrag van de premie ligt tussen 55 €/m² en 75 €/m², afhankelijk van uw inkomen.

Met een isolatiesysteem met WILLCO Neopor Isolatieplaat 032 van 12 cm dikte, bereikt u de minimaal vereiste R-waarde van 3,50 m².K/W.

 

Wenst u meer informatie? Of wil u weten in welke categorie u valt met uw inkomen? Check leefmilieu.brussels.

 

Woning gelegen in het Waalse Gewest

De bedragen van de premies in Wallonië hangen af van de gegenereerde energiebesparing. Een verplichte voorafgaande audit bepaalt welke werken voorrang krijgen. Een erkend auditor lijst alle uit te voeren werken op, alsook de volgorde waarin dat verplicht moet gebeuren.

 

Wat uw inkomen ook is, u kan hoe dan ook een premieaanvraag indienen. Het bedrag van de premie ligt tussen 25 €/m² en 75 €/m², afhankelijk van uw inkomen. Met een isolatiesysteem met WILLCO Neopor Isolatieplaat 032 van 12 cm dikte, bereikt u de minimaal vereiste R-waarde van 3,50 m².K/W.

 

Wenst u meer informatie? Of wil u weten in welke categorie u valt met uw inkomen? Check energie.wallonie.be.

Voorwerpen aan de gevel plaatsen

Probleem

Het gevelisolatiesysteem is reeds geplaatst en u wil enkele voorwerpen aan uw gevel bevestigen. Halt! Dit doet u best niet zomaar.

 

Verhaal

Een buitengevelisolatiesysteem is een gesloten systeem met een thermische isolatieschil. Die schil zomaar doorboren met een standaard plug is niet toegelaten. Vocht krijgt op die manier vrij spel, en erger nog, uw isolatiesysteem wordt beschadigd door het gebruik van foutief materiaal. Met alle gevolgen van dien. Lichte voorwerpen zoals een deurbel, een brievenbus of buitenverlichting bevestigen aan uw gevel is geen enkel probleem. Maar u dient de juiste materialen te gebruiken!

 

Oplossing

Hele lichte voorwerpen zoals naambordjes of huisnummers kan u bevestigen met onze WILLCO Lijmkit. Eenvoudig en snel!
Voorwerpen die iets zwaarder wegen, bevestigt u met de WILLCO Spiraalplug. Zo één plug kan het gewicht van 5 kg dragen.

 

Zorg voor een langere levensduur van uw gevelisolatiesysteem

Zorg voor een langere levensduur van uw gevelisolatiesysteem

 

Voor vele producten betekent een goede onderhoudsbeurt een langere levensduur van het product. Voor een buitengevelisolatiesysteem is dit niet anders! Een eenvoudige reinigingsbeurt bevordert aanzienlijk de levensduur. Voor zo’n preventieve behandeling kan u op verschillende manieren te werk gaan.

 

  1. WILLCO Algicid is een kleurloos en waterig reinigingsmiddel voor het verwijderen van alle micro-organismen, zoals mos, algen, zwammen, bacteriën, gisten enz.
  2. Het gebruik van een hogedrukreiniger, gevolgd door een nabehandeling, kan eveneens een oplossing bieden om uw gevel te reinigen.
  3. Nog een andere mogelijkheid, is uw gevel reinigen met warm water (max 60°C) en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Het sopje dient u aan te brengen met een zachte borstel. Nadien spoelt u best uw gevel grondig na.
  4. Uw gevel met stoom reinigen raden wij af. De dampen die ontstaan door de hoge temperatuur, kunnen schade toebrengen aan het volledige gevelisolatiesysteem.

Ook voor sierpleisters die op termijn vuil worden, door bijvoorbeeld verschillende weersinvloeden, ligging van de woning of een foute uitvoering, kunnen bovenstaande methodes gehanteerd worden.

 

langere levensduur van uw gevelisolatiesysteem

 

Deze methodes staan stuk voor stuk uitgelegd in onze brochure over onderhoud van een gevelisolatiesysteem. Vraag ons om advies voor de gepaste methode!

 

langere levensduur van uw gevelisolatiesysteem

 

Tip:

 

Uw gevel afspoelen met water doet u best op deze manier:

  1. Maak uw gevel een eerste keer nat, maar begin onderaan!

  2. Wanneer u boven bent, keert u terug en spoelt u verder van boven naar beneden.

  Via deze methode kan het vuil, op een natte ondergrond, gemakkelijker naar beneden vloeien. U vermijdt zo aflopers van vuil die zich opnieuw kunnen vastzetten op de gevel!

 

Opgelet!

Gebruik enkel schoonmaakmiddelen die Willco Products adviseert. Overige producten, zoals agressieve of oplosmiddelhoudende schoonmaakmiddelen, kunnen schade veroorzaken aan uw sierpleister.

Opstijgend vocht bij buitenmuur

Probleem

De buitenmuur van uw woning heeft opstijgend vocht.

 

Verhaal

Wanneer, na diagnose van een gebouw, opstijgend vocht wordt vastgesteld is het uiterst belangrijk
dit probleem op correcte wijze te verhelpen teneinde bijkomende schade te voorkomen. Het is niet voldoende om simpelweg een coating of een voorzetwand tegen de muur aan te brengen in de hoop zo het probleem uit de wereld te helpen. Opstijgend vocht kan énkel onder controle worden gebracht door het capillair opstijgen van water in de muur te voorkomen.

 

Oplossing

WILLCO Dry Wall is een revolutionair nieuw product voor de beheersing van opstijgend vocht. WILLCO Dry Wall is een waterafstotende gel, verpakt in een soepele 600 ml folievulling welke een minimale impact heeft op het milieu. De WILLCO Dry Wall gel wordt met een handkitpistool ingebracht in een reeks boorgaten in een horizontale mortellaag van de muur. Wanneer WILLCO Dry Wall is ingebracht gebruikt het product het aanwezige vocht om zich via diffusie in de muur te verspreiden, waarna het verduurzaamt tot een waterafstotend hars.

 

Werkwijze

Voor een juiste en doeltreffende behandeling dient in de muur de juiste hoeveelheid WILLCO Dry Wall te worden aangebracht. Hiervoor dienen horizontale gaten met een diameter van 12 mm geboord te worden in een mortellaag van de muur; dit met een afstand van 10 à 12cm. De diepte van de boorgaten is afhankelijk van de dikte van de muur. Bij dikkere muren dient er geboord te worden tot op minimaal 40 mm van de andere muurzijde.

Breng de spuitmond volledig in tot het einde van het boorgat. Knijp op de pistoolhendel en vul, terwijl u de spuitmond geleidelijk terugtrekt, het boorgat volledig met de WILLCO Dry Wall gel tot op ongeveer 1 cm van het muuroppervlak. De boorgaten langs de buitenzijde van een gebouw dienen achteraf gedicht te worden.

Het is noodzakelijk om de plinten en het aangetaste pleisterwerk te verwijderen. De te behandelen mortellaag moet vrij gemaakt worden. Volle muren kunnen langs één kant geboord en geïnjecteerd worden in één enkele behandeling. Spouwmuren dienen in twee bewerkingen behandeld te worden: binnen- en buitenspouwblad moeten apart behandeld worden.

 

Opstijgend vocht bij buitenmuur

Opstijgend vocht bij buitenmuur

Welke kleur kies ik voor mijn sierpleister?

De juiste kleur kiezen is cruciaal voor de gewenste uitstraling van uw gevel. In onze toonzaal in Nieuwerkerken presenteren wij uw favoriete kleur in een waaier van tinten en dat op panelen van 3 m²! Via de grote panelen in de toonzaal, krijgt u meteen een realistisch beeld van het eindresultaat.

 

In de WILLCO Toonzaal staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren. Laat u inspireren door andere realisaties en door onze reuzengrote staalpanelen. Succes verzekerd!

Toch niet gevonden wat u zoekt, dan kan u steeds kleurstalen op A4 formaat bestellen. U neemt die mee naar huis en bekijkt ze daar nog eens.

 

Naast het rijke aanbod aan kleuren, presenteren we in onze toonzaal heel wat informatie over het buitengevelisolatiesysteem (ETICS), verschillende soorten afwerking, passief bouwen, enzovoort.

 

Boek hier een afspraak voor de WILLCO Toonzaal!

Nog vragen?