FAQ | Willco Products

FAQ

Frequently asked questions:

Voorwerpen aan de gevel plaatsen

Probleem

Het gevelisolatiesysteem is reeds geplaatst en u wil enkele voorwerpen aan uw gevel bevestigen. Halt! Dit doet u best niet zomaar.

 

Verhaal

Een buitengevelisolatiesysteem is een gesloten systeem met een thermische isolatieschil. Die schil zomaar doorboren met een standaard plug is niet toegelaten. Vocht krijgt op die manier vrij spel, en erger nog, uw isolatiesysteem wordt beschadigd door het gebruik van foutief materiaal. Met alle gevolgen van dien. Lichte voorwerpen zoals een deurbel, een brievenbus of buitenverlichting bevestigen aan uw gevel is geen enkel probleem. Maar u dient de juiste materialen te gebruiken!

 

Oplossing

Hele lichte voorwerpen zoals naambordjes of huisnummers kan u bevestigen met onze WILLCO Lijmkit. Eenvoudig en snel!
Voorwerpen die iets zwaarder wegen, bevestigt u met de WILLCO Spiraalplug. Zo één plug kan het gewicht van 5 kg dragen.

Sealing washer

Sealing washer

Sealing washer

Opstijgend vocht bij buitenmuur

Probleem

De buitenmuur van uw woning heeft opstijgend vocht.

 

Verhaal

Wanneer, na diagnose van een gebouw, opstijgend vocht wordt vastgesteld is het uiterst belangrijk
dit probleem op correcte wijze te verhelpen teneinde bijkomende schade te voorkomen. Het is niet voldoende om simpelweg een coating of een voorzetwand tegen de muur aan te brengen in de hoop zo het probleem uit de wereld te helpen. Opstijgend vocht kan énkel onder controle worden gebracht door het capillair opstijgen van water in de muur te voorkomen.

 

Oplossing

WILLCO Dry Wall is een revolutionair nieuw product voor de beheersing van opstijgend vocht. WILLCO Dry Wall is een waterafstotende gel, verpakt in een soepele 600 ml folievulling welke een minimale impact heeft op het milieu. De WILLCO Dry Wall gel wordt met een handkitpistool ingebracht in een reeks boorgaten in een horizontale mortellaag van de muur. Wanneer WILLCO Dry Wall is ingebracht gebruikt het product het aanwezige vocht om zich via diffusie in de muur te verspreiden, waarna het verduurzaamt tot een waterafstotend hars.

 

Werkwijze

Voor een juiste en doeltreffende behandeling dient in de muur de juiste hoeveelheid WILLCO Dry Wall te worden aangebracht. Hiervoor dienen horizontale gaten met een diameter van 12 mm geboord te worden in een mortellaag van de muur; dit met een afstand van 10 à 12cm. De diepte van de boorgaten is afhankelijk van de dikte van de muur. Bij dikkere muren dient er geboord te worden tot op minimaal 40 mm van de andere muurzijde.

Breng de spuitmond volledig in tot het einde van het boorgat. Knijp op de pistoolhendel en vul, terwijl u de spuitmond geleidelijk terugtrekt, het boorgat volledig met de WILLCO Dry Wall gel tot op ongeveer 1 cm van het muuroppervlak. De boorgaten langs de buitenzijde van een gebouw dienen achteraf gedicht te worden.

Het is noodzakelijk om de plinten en het aangetaste pleisterwerk te verwijderen. De te behandelen mortellaag moet vrij gemaakt worden. Volle muren kunnen langs één kant geboord en geïnjecteerd worden in één enkele behandeling. Spouwmuren dienen in twee bewerkingen behandeld te worden: binnen- en buitenspouwblad moeten apart behandeld worden.

 

Opstijgend vocht bij buitenmuur

Opstijgend vocht bij buitenmuur

Zorg voor een langere levensduur van uw gevelisolatiesysteem

Zorg voor een langere levensduur van uw gevelisolatiesysteem

 

Voor vele producten betekent een goede onderhoudsbeurt een langere levensduur van het product. Voor een buitengevelisolatiesysteem is dit niet anders! Een eenvoudige reinigingsbeurt bevordert aanzienlijk de levensduur. Voor zo’n preventieve behandeling kan u op verschillende manieren te werk gaan.

 

  1. WILLCO Algicid is een kleurloos en waterig reinigingsmiddel voor het verwijderen van alle micro-organismen, zoals mos, algen, zwammen, bacteriën, gisten enz.
  2. Het gebruik van een hogedrukreiniger, gevolgd door een nabehandeling, kan eveneens een oplossing bieden om uw gevel te reinigen.
  3. Nog een andere mogelijkheid, is uw gevel reinigen met warm water (max 60°C) en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Het sopje dient u aan te brengen met een zachte borstel. Nadien spoelt u best uw gevel grondig na.
  4. Uw gevel met stoom reinigen raden wij af. De dampen die ontstaan door de hoge temperatuur, kunnen schade toebrengen aan het volledige gevelisolatiesysteem.

Ook voor sierpleisters die op termijn vuil worden, door bijvoorbeeld verschillende weersinvloeden, ligging van de woning of een foute uitvoering, kunnen bovenstaande methodes gehanteerd worden.

 

langere levensduur van uw gevelisolatiesysteem

 

Deze methodes staan stuk voor stuk uitgelegd in onze brochure over onderhoud van een gevelisolatiesysteem. Vraag ons om advies voor de gepaste methode!

 

langere levensduur van uw gevelisolatiesysteem

 

Tip:

 

Uw gevel afspoelen met water doet u best op deze manier:

  1. Maak uw gevel een eerste keer nat, maar begin onderaan!

  2. Wanneer u boven bent, keert u terug en spoelt u verder van boven naar beneden.

  Via deze methode kan het vuil, op een natte ondergrond, gemakkelijker naar beneden vloeien. U vermijdt zo aflopers van vuil die zich opnieuw kunnen vastzetten op de gevel!

 

Opgelet!

Gebruik enkel schoonmaakmiddelen die Willco Products adviseert. Overige producten, zoals agressieve of oplosmiddelhoudende schoonmaakmiddelen, kunnen schade veroorzaken aan uw sierpleister.

Welke kleur kies ik voor mijn sierpleister?

De juiste kleur kiezen is cruciaal voor de gewenste uitstraling van uw gevel. In onze toonzaal in Nieuwerkerken presenteren wij uw favoriete kleur in een waaier van tinten en dat op panelen van 3 m²! Via de grote panelen in de toonzaal, krijgt u meteen een realistisch beeld van het eindresultaat.

 

In de WILLCO Toonzaal staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren. Laat u inspireren door andere realisaties en door onze reuzengrote staalpanelen. Succes verzekerd!

Toch niet gevonden wat u zoekt, dan kan u steeds kleurstalen op A4 formaat bestellen. U neemt die mee naar huis en bekijkt ze daar nog eens.

 

Naast het rijke aanbod aan kleuren, presenteren we in onze toonzaal heel wat informatie over het buitengevelisolatiesysteem (ETICS), verschillende soorten afwerking, passief bouwen, enzovoort.

Een afspraak maken is niet nodig! U komt langs wanneer het u past.

Nog vragen?