Crepi plaatsen op isolatie: hoe gaat dat?

Crepi is en blijft een delicate materie. Het moet er niet enkel mooi uitzien, maar moet ook perfect worden aangebracht om scheuren te vermijden. Hoe plaats je dus crepi of sierpleister? Ons advies: laat het over aan een professional, hij kent de systemen en weet als geen ander waar hij moet op letten. Door professionals geplaatste gevelisolatiesystemen komen bovendien in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies.

 

Kies je voor sierpleister of crepi op isolatie? Slimme zet! Je woning krijgt een volledige nieuwe look én is beter beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Het energieverbruik voor het verwarmen van je woning zal zienderogen afnemen.

 

Hoe gaat je professionele plaatser te werk? 

 

Bij het aanbrengen van een gevelisolatiesysteem op je gevel gaan 100% Willco uitvoerders doorgaans op dezelfde manier te werk. Daarbij kunnen we vier grote stappen onderscheiden:

 

  1. Voorbereiden van je gevel

Om een isolatiesysteem op je gevel aan te brengen heeft je uitvoerder enkele zaken nodig: een stelling, het nodige gereedschap, een afvalcontainer en uiteraard 100% Willco Products producten. De omgeving rond je gevel wordt zorgvuldig afgedekt en beschermd zodat ramen, deuren, poorten, opritten en terrassen absoluut niet vuil worden.

 

Het is bovendien van belang om enkele belangrijke afstanden te checken: is er nog voldoende dakoversteek, wat met de raamdorpels en met andere vaste details van je gevel?

 

  1. Aansluitingsprofielen en isolatie plaatsen

Voorbereiding? Check! Dan kan de uitvoerder overgaan tot het plaatsen van de aansluitingsprofielen op je gevel. Een goede plaatsing van deze aansluitingsprofielen is een absolute noodzaak om vochtschade te vermijden. Dit gebeurt samen met het aanbrengen van de isolatieplaten uit EPS of minerale wol. Op alle plaatsen waar het isolatiesysteem in contact komt met vaste bouwdelen wordt bovendien een zogenaamde zwelband aangebracht die samen met de juiste profielen zorgt voor de waterdichte aansluiting op je gevel. Voor de aansluiting aan platte daken heb je bij Willco Products keuze uit twee soorten dakrandprofielen: een uniek waterdicht dakrandprofiel of het Willco ProAttika® Profiel, dat uiteraard ook waterdicht is én na verwerking volledig onzichtbaar wordt.

 

  1. Wapeningslaag

Als isolatie en aansluitingen zijn geplaatst, wordt over het volledige geveloppervlak een wapeningslaag geplaatst. In de natte laag wordt een wapeningsweefsel aangebracht. De wapeningslaag zorgt voor een egale en scheurbestendige ondergrond, belangrijk voor een perfecte afwerking. Voor de crepi wordt aangebracht, zet de uitvoerder nog een voorstrijklaag, al dan niet in de kleur van de eindpleister.

 

  1. Crepi aanbrengen 

Welke textuur heb je gekozen voor je gevelafwerking: glad, grove of fijne korrel? En de kleur? Die kan je namelijk ook geheel zelf kiezen. Qua materie kiest 90% van de mensen voor silicoonharspleisters. Het siliconenharsbindmiddel garandeert je namelijk een uiterst duurzaam resultaat van de crepi. Top of the bill is de Willco Premium, een siliconenharssierpleister, die de allernieuwste technologie bevat om je gevel langdurig proper te houden.

 

Na de werken laat de plaatser alles proper achter en neemt alle afval terug mee. Finaal geniet jij van een duurzame én mooie gevel met crepi. En je energieverbruik zal je sterk zien afnemen! Laat je adviseren over de juiste gevelafwerking. Contacteer een van onze medewerkers.

 

Isoleren geen optie?

 

Is isoleren geen optie voor jou, maar wil je wel de looks van een sierpleister? Doorgaans plaatsen dezelfde specialisten ook pleistersystemen zonder isolatie. Er wordt dan eerst een cementering met aangepast wapeningsweefsel aangebracht. Het is verstandig om eerst advies te vragen. Contacteer hiervoor een van onze medewerkers.

 

Deel dit bericht op

202109BLOG01_hoeplaatsjecrepi

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.