De eigenschappen van crepi of sierpleister

Bij moderne woningen wordt vaak voor crepi of sierpleister gekozen. Weet jij wat dat precies is en wat de eigenschappen van dit type gevelbekleding zijn? Ontdek het hier!

 

Wat is crepi?

Crepi is eigenlijk een samenstelling op basis van bindmiddelen en harsen. Je kan het gebruiken om buitengevels mee te bepleisteren. Als gevelbekleding bestaat crepi in verschillende types: kunstharspleisters, silicaat- en siliconenharspleisters. In 90% van de gevallen kiest men voor silicoonharssierpleisters. Het siliconenhars-bindmiddel garandeert je namelijk een uiterst duurzaam resultaat van de crepi. Bepaal daarnaast zelf ook de textuur van je crepi: glad, grove of fijne korrel. 

 

Is crepi isolerend?

Crepi op zich werkt niet isolerend, maar nagenoeg altijd gaat dit type gevelafwerking gepaard met buitenisolatie. Crepi is dan eigenlijk de afwerkingslaag van de isolatie. Als je gevel reeds voldoende geïsoleerd is, kan je crepi alsnog als gevelbekleding aanbrengen. Crepi wordt dan als afwerkingslaag geplaatst op een grondlaag uit cement. Dat noemen we cementering. 

 

Is crepi waterdicht?

Door je gevel te bekleden met crepi bescherm je de onderliggende constructie tegen vocht en vorst. Het vocht kan onmogelijk nog doordringen tot aan de binnenmuren. Crepi is dus waterdicht en beschermt zelfs tegen de felste regen. 

 

Welke kleur crepi kiezen?

Crepi kan je zowel bij moderne als bij landelijke woningen aanbrengen, want de kleur bepaal je geheel zelf. Bij Willco Products heb je keuze uit meer dan 2.000 kleuren. In onze toonzaal in Nieuwerkerken en Ciney kan je een waaier van tinten bekijken op panelen van 2 m². Zo krijg je meteen een realistisch beeld van het eindresultaat.

 

Hoe crepi reinigen?

Crepi kan je gemakkelijk afspuiten met water. Als je kiest voor WILLCO Premium KR dan ben je van bij de start zeker dat je gevel langer proper zal blijven. Deze gevelafwerking bevat namelijk standaard het WILLCO Plus additief, wat zorgt voor extra bescherming tegen algen en mos.

 

Crepi voor en na

Benieuwd hoe jouw gevel eruit zal zien wanneer hij bekleed werd met crepi? Kom langs in onze showroom en kies alvast je kleur en korreldikte. Dan tonen we je graag enkele realisaties.

Deel dit bericht op

Willco_202103_SMF02_Crepi_blog

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.