Hoe gevelisolatie antwoord biedt op renovatieplicht

1 januari 2023, de dag waarop we met zijn allen massaal de beste wensen voor het nieuwe jaar uitstuurden. Maar ook de dag waarop de Vlaamse regering een nieuwtje klaar had liggen: de renovatieplicht. Wat houdt die nu precies in? We leggen het je even uit.

 

De Vlaamse regering stelt het als volgt: “De renovatieplicht is een verplichting die de Vlaamse regering vanaf 1 januari 2023 oplegt aan iedereen die na die datum eigenaar wordt van een residentieel, energieverslindend gebouw.” 

 

 

Elke niet-energiezuinige woning

 

Elk huis of appartement dat vanaf 2023 wordt gekocht en een EPC-label van E of F draagt, moet verplicht worden gerenoveerd. Binnen vijf jaar na je aankoop, dien je de energiewaarde van je woning te verhogen naar minstens EPC-label D. Heb je een vaste woonst, maar koop je een tweede woning aan? Ook dan val je onder de renovatieplicht. 

 

 

EPC-label verhogen

 

Hoe begin je daar nu aan, aan dat verbeteren van je EPC-label? Pover geïsoleerde daken en muren zijn de grootste oorzaak van warmteverlies. Het dak geldt voor zo’n 30% van het warmteverlies en de muren voor zo’n 25%. Isoleren is de oplossing. Isoleren is niet nieuw, maar wordt belangrijker dan ooit omwille van de renovatieverplichting.

 

 

Gevelisolatie: de beste optie

 

Je buitenmuren kan je aan de buitenkant isoleren, met gevelisolatie. Het voordeel? Je verliest binnen geen ruimte én je geeft je gevel zo ineens ook een nieuwe look. Gevelisolatie wordt namelijk afgewerkt met crepi of sierpleister, in een kleur naar keuze. Twee vliegen in één klap dus: je voldoet aan de wettelijke vereisten door je gevel te isoleren én je maakt je gekochte woning ineens ook mooier en helemaal naar jouw smaak. 

 

 

Mijn VerbouwPremie

 

Wist je dat je financiële steun kan aanvragen als je investeert in de energie-efficiëntie van je woning? Voor alle specificaties wijzen we je graag door naar de website van de Vlaamse Overheid.

 

Voor meer informatie over gevelisolatie met crepi, wijzen we je dan graag door naar onze showroom. Maak gerust een afspraak.

Deel dit bericht op

202302_SM01_renovatieplicht

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.