Vrieskou zorgt voor stomende gevel

De voorbije weken waren een fantastische vertoning van typisch Belgisch weer. Schommelingen alom! Temperaturen tot -10 ’s nachts, met amper 0 graden overdag, met een prachtig wit landschap tot gevolg. Maar die schone schijn verdween al snel in een glad tafereel toen het begon te regenen en plots de herfst terug in het land was met +10 graden en een hevige wind. Hoe je je op den duur moet kleden, weet niemand. Hoe je je gevel moet aankleden, weten we gelukkig wel!

 

Stoom gespot?

 

Zag je bij je winterwandeling af en toe stoom uit een gevel ontsnappen? Dan kan je met zekerheid zeggen dat die gevel allesbehalve goed geïsoleerd was. De bewoners deden vast hun uiterste best om de woning op te warmen, maar die warmte ontsnapte al even vlug door de gevel. Het temperatuurverschil tussen binnen en de gevel was zo groot, dat het stoomde! 

 

Wat als je warmte letterlijk door de muur ontsnapt?

 

Zie het als volgt: als jij het koud hebt, trek je je jas aan. Die jas zorgt voor een isolatielaag tussen jou en de koude buiten. Daardoor hou je de warmte die je lichaam produceert in je jas, en krijg jij het lekker warm. Met je gevel is het niet anders, die moet ook zijn jas aantrekken. Die jas is isolatie, gevelisolatie. Daarmee isoleer je je gevel aan de buitenkant.

 

De voordelen van gevelisolatie? 

 

  • Hoger binnencomfort

  • Geen condensatie

  • Geen ruimteverlies in het huis

  • Een nieuwe look voor je gevel

  • Energiebesparend

 

Liever geen stomende gevel?

 

Maak een afspraak bij Willco Products en kies je favoriete kleur en textuur voor de winterjas, euh, gevel van je huis!

 

Maak een afspraak

Deel dit bericht op

202301_SM_stomendegevel

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.