Heeft je te renoveren woning een energie make-over nodig?

Woon je in een iets oudere woning en twijfel je of je er goed aan doet om je gevel te renoveren? Wij helpen je alvast een stapje verder. Overloop de volgende checklist om de staat van je gevel te controleren! 

 

Check 1: gevelstenen

Zien je gevelstenen er vervuild of afgeschilferd uit? Zijn sommige stenen gebroken? Is de gevel geschilderd en bladdert de verf af? 

 

Check 2: voegen

Zien de voegen er ongelijk uit? Zitten er gaten in? Zitten ze los? Verpulveren ze als je ze aanraakt?

 

Check 3: scheuren

Zitten er scheuren in je gevel? Zie je scheuren tussen de steen en de voeg?

 

Check 4: stenen rond ramen

Hoe zit het met de verankering van de ramen? Zie je dat er stenen los zitten boven de ramen en dat de steen uitzakt? Dan heb je te maken met een slechte verankering. 

 

Check 5: achterliggend systeem

Tot nu toe heb je alle zichtbare gebreken bekeken, maar hoe zit het met de achterliggende constructie? Is de gevel geïsoleerd? Dateert je woning van voor 1970, dan mag je er bijna altijd van uit gaan dat er geen isolatie aanwezig is.

 

Conclusie? 

Kan je op bovenstaande vragen grotendeels ja antwoorden? Dan is je gevel aan vernieuwing toe. Laat je bijstaan door een specialist in gevelrenovatie mét isolatie.

 

Contacteer daarom Willco Products. Een van onze medewerkers helpt je stap per stap naar de juiste gevelafwerking en het geschikte gevelisolatiesysteem!

Deel dit bericht op

202403_Blog1

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.