ETICS: het meest prijsbewuste en duurzame gevelisolatiesysteem

De afwerking voor je gevel kiezen, een piece of cake of toch eerder een serieus stuk taart dat op je maag ligt? Je moet je gevel niet alleen mooi vinden, hij moet ook energetisch aan de normen voldoen en moet uiteraard ook binnen je prijskaartje passen. Laat ons je het Rennie-tabletje besparen en je voorstellen aan het meest esthetische, energetische en prijsbewuste systeem op de markt: ETICS-gevelpleistersystemen van Willco Products.

 

 

Wat is ETICS nu weer?

 

Nog even een reminder waar ETICS nu weer voor staat: ETICS is de afkorting voor External Thermal Insulation Composite System, of in het Nederlands: buitengevelisolatiesysteem.

 

 

Waarom kiezen voor ETICS?

 

Na dat hele energiedebacle beseften we nogmaals hoe belangrijk goede isolatie is voor je woning. Het bespaart je energie en helpt je zo ook je ecologische voetafdruk te verkleinen. Met ETICS kan je de thermische prestaties van een gebouw aanzienlijk verbeteren en je energiefactuur drukken. Het ETICS-systeem is niet enkel geschikt voor nieuwbouw, maar leent zich ook uitstekend voor renovaties doordat het makkelijk aan te brengen is op bestaande gevels, vaak zonder ingrijpende bouwwerkzaamheden. Bovendien biedt ETICS extra bescherming tegen weersinvloeden en verlengt het de levensduur van een gebouw.

 

 

Sierpleister als buitenschil

 

Een belangrijk bestanddeel van ETICS is de sierpleister; het is de afwerking en het gelaat van het systeem. Het is ook de ‘buitenschil’ van een woning, bedoeld om de ondergrond droog te houden zodat de constructie kan doen waarvoor ze dient: de bewoners beschermen tegen alle weersinvloeden en de gevel voor lange tijd mooi en aantrekkelijk houden.

 

Afhankelijk van de omgeving, de functie en de wensen van de gebruikers, kan je bij Willco Products kiezen uit een aanbod aan sierpleisters. Elk werden ze speciaal ontwikkeld met het oog op onderhoudsvriendelijkheid, rekening houdend met het Belgische klimaat. Alle types vind je in ons Willco Atelier. Plan je bezoek of vraag raad aan je uitvoerder. Nog geen uitvoerder? Die vind je hier.

 

 

Willco Care

 

Dat het Belgische weer niet altijd mee zit, dat weten we maar al te goed. België is op klimatologisch gebied dan ook een uitdaging voor fabrikanten van gevelproducten. Hoe zorg je er immers voor dat je sierpleister bestand is tegen die regen? Tegen mos en groen? Tegen roet van auto’s? Bij Willco Products hebben we niet enkel de systemen ontwikkeld die ervoor zorgen dat je crepi langer proper blijft, we zetten ook een nazorgprogramma op poten: Willco Care. Met raad en daad helpen we je zo om je gevel zo lang mogelijk fris en proper te houden.

 

Meer informatie over welk gevelisolatiesysteem en welke sierpleister het beste bij je woning past?

 

Laten we een afspraak plannen in ons Willco Atelier.

 

© Fotograaf: Annick Vernimmen/Architect: Niko Wauters

Deel dit bericht op

Willco_20230512_A_ETICS_blog

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.