Als je dan toch renoveert, doe het dan meteen goed

Huis gekocht? Ga je renoveren? Pak het dan slim aan. Ga niet voor een tussentijdse oplossing, maar zoek naar een langetermijnoplossing die de looks én de waarde van je huis ten goede komen. Begin er niet klakkeloos aan, maar hou rekening met de renovatieplicht. Je weet wel, die verplichting van de Vlaamse regering om elke woning met een slechte energiescore op te waarderen naar een energielabel D of beter. Allemaal gemakkelijk gezegd, maar hoe begin je dan aan je renovatie? Waar moet je dan op letten?

 

 

1. Isoleer de buitenkant

 

Wist je dat pover geïsoleerde muren de grootste oorzaak zijn van warmteverlies? Goed voor zo’n 25%! Isoleren is absoluut de oplossing. Hier vertellen we je niets nieuws mee, maar isoleren wordt belangrijker dan ooit omwille van de renovatieverplichting.

 

Isoleren langs de buitenzijde van je woning blijkt volgens onderzoek het meest efficiënt te zijn. Het voordeel van buitengevelisolatie? Je verliest binnen geen ruimte én je geeft je gevel zo ineens ook een nieuwe look. Gevelisolatie wordt namelijk afgewerkt met crepi of sierpleister, in een kleur naar keuze.

 

 

2. Kies voor ETICS: het meest prijsbewuste en duurzame gevelisolatiesysteem

 

ETICS is de afkorting voor External Thermal Insulation Composite System, of in het Nederlands: buitengevelisolatiesysteem. Met ETICS kan je de thermische prestaties van een gebouw aanzienlijk verbeteren en je energiefactuur drukken. Het ETICS-systeem leent zich uitstekend voor renovaties doordat het makkelijk aan te brengen is op bestaande gevels, vaak zonder ingrijpende bouwwerkzaamheden.

 

 

3. Ga voor een 100% Willco Products uitvoerder

 

Wist je dat isolatiepremies enkel van toepassing zijn als je kiest voor gecertifieerde systemen geplaatst door professionele uitvoerders? Je neemt dus beter geen enkel risico en vertrouwt je gevelrenovatie best toe aan een professional. 

 

Willco Products levert de meest performante gevelisolatiesystemen aan geschoolde en ervaren gevelspecialisten, de 100% Willco Uitvoerders. Dit zijn allemaal onafhankelijke en zelfstandige bedrijven die weten wat Willco Products voor hen en voor jou kan bieden: kwalitatieve producten en betrouwbare prestaties. Zoek hier je 100% Willco Uitvoerder.

 

 

4. Nu energetisch renoveren is tegelijk sparen voor de toekomst

 

Een mooie woning met een goed energielabel vermeerdert sterk in waarde en is aangenamer om in te wonen, zowel in de winter als in de zomer. De aanzienlijk lagere energiekosten maken het plaatje compleet. 

 

Klaar om te renoveren, en om het onmiddellijk juist aan te pakken? Maak een afspraak in het Willco Atelier.

Deel dit bericht op

202404_Blog1

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.