Hé bounty hunter, de jacht naar premies voor gevelisolatie is geopend

Voel je je bij het zoeken naar premies wel eens als een bounty hunter uit de film? Je weet wel, zo eentje die een affiche ziet en het hele land doorkruist om zijn prooi te vangen? In jouw geval is dat een fikse korting op de prijs van je buitengevelisolatie. Maar die premies worden helaas niet overal duidelijk geafficheerd. Hoe ga je er dan naar op zoek? En wat brengen ze nu precies nog op? We sommen even de mogelijkheden op

.

 

Renovatiepremie

 

Deze premie is bedoeld voor het renoveren van een bestaande woning, inclusief gevelwerken zoals isolatie. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals het minimumbedrag aan facturen en de ouderdom van de woning.

 

 

BENOvatiepremie

 

Dit is een premie voor het uitvoeren van energiebesparende renovatiewerken, waaronder gevelisolatie. Het gaat om woningen die minstens 30 jaar oud zijn en waarvoor een EPC (Energieprestatiecertificaat) is opgemaakt.

 

 

Totaalrenovatiebonus

 

Als je meerdere energiebesparende renovatiewerken uitvoert binnen een periode van vijf jaar, waaronder gevelisolatie, kan je in aanmerking komen voor een totaalrenovatiebonus.

 

 

Premie voor gevelisolatie

 

Sommige gemeenten bieden specifieke premies aan voor gevelisolatie. Deze kunnen variëren afhankelijk van de plaatselijke regelgeving.

Deel dit bericht op

202406_SMP1_premie(bounty)_blog

Verlaagd BTW-tarief

 

Voor renovatiewerken aan woningen ouder dan 10 jaar geldt een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%. Dit geldt ook voor gevelisolatie. Sommige gebouwen zijn er zo slecht aan toe dat afbreken en vervangen door nieuwbouw een betere optie is dan renoveren. Onder bepaalde voorwaarden moet u slechts 6% btw betalen voor sloop en heropbouw van een woning.

 

 

Diverse factoren

 

Welke subsidies je kan krijgen hangt af van verschillende factoren: je woonplaats, de ouderdom van je woning, jouw inkomen, de efficiëntie van de ingrepen (dikte isolatie), enzovoort. Meer info vind je op www.mijnverbouwpremie.be. Tip: bereken zelf je premies met deze simulator

 

 

Financiële beloning

 

Laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een extra zakcentje? Met premies voor gevelisolatie kan je geld terugkrijgen van de overheid, wat je investering in een duurzame én mooie gevel nog aantrekkelijker maakt. Het loont dus absoluut de moeite om je even bounty hunter te wagen en alle mogelijke premies af te gaan.

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.