Crepi is de botercreme van je gevel

Hou je van bakken? Heb je wel al eens een meerlaagse taart gebakken? Je weet wel, drie lagen taartdeeg met daartussen elk een andere vulling en helemaal gladgestreken met botercreme. Wel, zo kan je een isolatiesysteem met crepi eigenlijk zien. Hoezo? Keep reading, we leggen je het recept stap voor stap uit!

 

 

De basis: het deeg of de ondergrond

 

Een goede voorbereiding is alles, zowel bij het bakken als bij een gevelisolatiesysteem. Je zorgt dat alle ingrediënten klaar staan en je op een proper werkblad kan beginnen om je taartdeeg voor te bereiden. Na het afbakken, plaats je de eerste laag op je taartschaal. Bij een isolatiesysteem kan je de platen uit EPS of minerale wol, die je aanbrengt op een propere ondergrond, als basislaag zien om je gevel op te bouwen.

 

 

De vulling of wapeningslaag

 

Om het deeg van je taart bijeen te houden, voorzie je elke laag van een vulling naar keuze. Bij je isolatiesysteem is dat niet anders. Ook hier zorgen we voor een wapeningslaag: die zorgt voor een egale en scheurbestendige ondergrond. In tegenstelling tot je taart, is hier echter maar één laag nodig om je gevel te verstevigen.

 

De topping of crepi

 

Tijd voor de finishing touch! Ga je voor vanille, chocolade of banaan? Elke smaak geeft een andere kleur aan je taart. Hoe gek je ook kan gaan met kleurstof, zo zot kan je ook de kleur van je crepi maken. Hou je het sober en ga je voor tijdloos wit? Liever een donkere kleur? Of hou je wel van een opvallende kleur? Aan jou de keuze.

 

Een ervaren bakker brengt de botercreme perfect aan, zonder enige oneffenheid of barst. En dat doet een ervaren 100% Willco Products uitvoerder ook met je gevel: enkel een professional kan crepi naadloos aanbrengen. En enkel zo geniet je van het meest duurzame resultaat.

 

 

Zin in een taartje?

 

Kom je bij ons een taart bakken, euh, je gevel kiezen? We leggen je graag het volledige systeem dat schuilt achter een gesloten gevelisolatiesysteem uit en helpen je bij je keuze voor de juiste kleur crepi. Tot binnenkort in ons (bak)atelier?

Deel dit bericht op

202308_SM1_topping – blog

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.