Na-isolatie? Een winterjas voor je gevel!

Nu de energieprijzen ongekende hoogtes bereiken, is iedereen op zoek naar manieren om zo weinig mogelijk elektriciteit en gas te verbruiken. Het internet staat vol tips zoals: sluit deuren en ramen als de verwarming aanstaat, zet de thermostaat een graadje lager, steek de wasmachine of vaatwas pas aan na 21 uur … Allemaal zeer nuttige tips, die je sowieso standaard zou moeten uitvoeren. Maar wat als je warmte letterlijk door de muur ontsnapt? Wat als je muren niet genoeg geïsoleerd zijn om al die duur betaalde energie binnen te houden?

 

Isoleren is hot

 

Isoleren, het blijft een hot topic. Hot, de juiste woordkeuze, want alles draait rond warmte. De warmte binnen houden tijdens de winter, en de hitte buiten houden in de zomer. Maar als je gevel niet uitgerust is met deftige isolatie, dan is het allemaal een verloren zaak.

 

Je gevel na-isoleren 

 

Genoeg met al die negativiteit, laten we naar de oplossing kijken: je bestaande gevel kan je nog na-isoleren. Na-isoleren? Ja, zoals het woord letterlijk zegt: je gevel wordt achteraf (extra) geïsoleerd aan de buitenkant. Alsof je je gevel een winterjas zou aantrekken dus. 

 

Dat biedt een maximaal resultaat, met minimale kans op koudebruggen. Het neemt ook het risico op condensatie weg, wat je bij binnenisolatie soms wel kan hebben. Nog een voordeel van isoleren aan de buitenkant? Je vermijdt dat je ruimte aan de binnenkant van je huis verliest. Concreet, waarom moet je nu weer na-isoleren? Om je comfort binnen te garanderen én om je bankrekening een plezier te doen. Want na-isoleren drukt uiteindelijk je energiefactuur. 

 

Wat met de afwerking van je gevel?

 

Isolatie klinkt nu niet heel erg sexy. Voor velen is het een noodzakelijk kwaad. Maar weet dat je die isolatie naar smaak kan afwerken met een laagje crepi! In een kleur én textuur die je zelf kiest. Dat klinkt al heel wat aanlokkelijker, niet?! Steek je gevel dus maar snel in een winterjasje, eentje volledig naar jouw zin. 

 

Dus: ben je van plan om je woning of gevel te renoveren? Geen stress, bij Willco Products wordt je stap per stap begeleid naar de juiste isolatie en afwerking in crepi. 

 

Deel dit bericht op

Willco_202112Blog01_winterjas

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.