Willco Products wint 2de Europese EAE Award!

Voor de 2de keer op rij wint Willco Products een prestigieuze Europese Award ! Het project Villa Kameleon uit Zoersel werd bekroond door EAE (Europese federatie van ETICS), in de categorie ‘New construction, Public building - Healthcare’. De Europese wedstrijd werd drie jaar geleden in het leven geroepen om innovatieve toepassingen van ETICS-systemen, zowel technisch, esthetisch als op het vlak van duurzaamheid, in de kijker te zetten en aan te tonen dat het realiseren van energie-efficiëntie gebouwen hand in hand kan gaan met uitzonderlijke architectuur.

 

Mooi project met een aangrijpend verhaal

Villa Kameleon is een nieuw gebouwd verzorgingshuis met permanente woonruimte voor 9 volwassenen met een beperking. Toen een grootvader op zoek was naar een warm en comfortabele thuis voor zijn kleindochter, liet hij een toegankelijk en modern gebouw ontwerpen waar zorg en levenskwaliteit centraal stonden. Villa Kameleon werd gebouwd op een boogscheut van het landgoed Monnikenheide-Spektrum - vzw Emmaüs in een bosrijke omgeving in de groene zone rond Antwerpen.

 

Het gebouw is zeshoekig en biedt plaats aan 9 volwassen bewoners die er onder begeleiding wonen. Ze hebben elk een moderne privéstudio van 30 m² en delen een grote gemeenschappelijke eet- en leefruimte. Door de ligging op een open plek in de bosrijke omgeving camoufleert Villa Kameleon zich bijna, net als het gelijknamige dier. Aan de buitengevel worden groene keramische tegels in 3 tinten afgewisseld met een heldere, fijnkorrelige sierpleister. Detail: geen van de gebruikte tegels is gesneden, de afmetingen van de gevels en het schrijnwerk zijn zodanig dat er alleen volle tegels zijn gebruikt! Bovendien is het opvallend dat dezelfde keramische tegels werden gebruikt in het interieur als een terugkerend accent in het hele gebouw.

 

Prijsuitreiking in hartje Brussel

Op woensdag 22 mei 2024 vond de prijsuitreiking plaats in het hart van de Europese wijk in Brussel. Het decor voor de ceremonie was het Thon Hotel EU. Onder luid applaus mocht architect Marie Lafosse van FELT architecture & design uit Gent, de award in ontvangst nemen. “Deze award zal een speciaal plekje krijgen bij ons op kantoor” zei ze trots. Ook uitvoerder Conings NV uit Maasmechelen, was heel tevreden met de prijs.

 

Foto’s project: Willco Products

Plannen project: Felt architecture & design

Foto’s event: Michel Wiegandt

Deel dit bericht op

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.