Project in de kijker: Het Vissershuisje te Brugge

Aan de rand van Brugge, de grootste toeristische trekpleister van België, bouwde een jong stel dit moderne huis bij een oude vijver, precies op de plek waar vroeger een oude chalet stond, in de buurt bekend als ‘het Vissershuis’. De opdracht van de architect? Bouw een gezinswoning die binnen enkele jaren kan worden omgebouwd tot een ruim notariskantoor.

 

 

 

Nieuwbouw + toekomstige renovatie

 

Het nieuwe huis maakt deel uit van een domein waarop ook een ouder huis staat, het “meesterhuis”. Dat huis is verouderd en vraagt om energetische verbeteringen. Als de renovatie van het meesterhuis afgerond is, zullen de bewoners van “het Vissershuis” hun intrek nemen in het meesterhuis. Hun huidige woning zal dan omgebouwd worden tot een notariskantoor met kantoren, receptie, vergaderruimtes en archief. Daarom zijn er geen dragende binnenmuren voorzien, zodat de verbouwing efficiënt en eenvoudig kan gebeuren.

 

 

Gladde sierpleister

 

Het gevelisolatiesysteem bestaat uit WILLCO Neopor Isolatieplaten (0,032 W/(mK)). De eindlaag is een gladde afwerking, WILLCO Gladpleister. Gevels met een gladde afwerking, zonder korrels, was een voorwaarde voor de bouwheer. Als extra bescherming voor de afwerkingslaag, werd nog een verflaag, WILLCO Silicoonharsverf Clean aangebracht. Deze verflaag zorgt ervoor dat vuil zich zeer moeilijk kan vastzetten op de eindlaag. Het regenwater parelt samen met het vuil van de gevel af. Hierdoor blijft de gevel langer droog en proper.

 

 

Meer weten over dit project?

 

Contacteer Giles Goessens via giles.goessens@willcoproducts.be of via 0471 52 69 00.

Deel dit bericht op

Vissershuis_Blog

Datum uitvoering isolatiesysteem: September 2022 tot april 2023

Type project: Nieuwbouw

Architecten: Architectenburo Jan J Martele

Uitvoerder isolatiesysteem: Bousson Pierre en Zn

Bruto vloeroppervlakte: 256 m²

 

Gevelopbouw (230 m²):

  • Snelbouwsteen
  • WILLCO Neopor Isolatie 032 (14 cm)
  • WILLCO Kleef- en uitvlakkingsmortel Multilight Plus
  • WILLCO Glasvezel Wit Fijn
  • WILLCO Gladpleister
  • WILLCO Silicoonharsverf Clean

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.