Donkere kleuren op een WILLCO Isolatiesysteem

Donker gekleurde oppervlakken warmen door de inval van zonnestralen sneller op dan licht gekleurde oppervlakken. Dit komt omdat donker gekleurde oppervlakken veel van de zonnestralen absorberen en omzetten in warmte. Licht gekleurde oppervlakken gaan daarentegen het grootste deel van deze zonnestralen reflecteren.

 

Bij een donker gekleurde gevelbekleding zorgen grote temperatuurverschillen tussen overdag en ’s nachts voor de nodige temperatuurschokken. Deze temperatuurschokken kunnen voor problemen zorgen. Bij een gevelisolatiesysteem en hoog isolerend metselwerk dat afgewerkt wordt met een donkere pleister kan dit zorgen voor scheurvorming en onthechting van de pleister. Hierdoor worden er restricties opgelegd wat betreft de kleursterkte die toegepast mag worden op onze gevelisolatiesystemen en isolerend metselwerk.

 

Ontdek deze restricties en onze innovatieve producten die het mogelijk maken om toch veilig met donkere kleuren te werken op onze WILLCO Isolatiesystemen.

 

Download hier alle info!

 

Vragen?

Bel ons op 053 77 13 72 of mail naar info@willcoproducts.be voor meer informatie of een afspraak! 

Deel dit bericht op

Andere populaire berichten

Kom langs in het Willco Atelier

In onze showroom, het Willco Atelier, staan zowel de meest populaire klassieke tinten, alsook de nieuwste trendkleuren voor crepi. Laat je inspireren door onze reuzegrote kleurpanelen.