Nieuws | Waarom is je gevel zo belangrijk?
Waarom is je gevel zo belangrijk? Energiezuinige woning

Waarom is je gevel zo belangrijk?

Elke woning heeft een energielabel, gekoppeld aan het zogenaamde e-peil. Wanneer je op zoek bent naar een huis of een huis aan het bouwen of renoveren bent, heb je daar vast en zeker al over gehoord. Misschien zelfs tot vervelens toe. Wist je dat je gevel een enorme impact kan hebben op dat E-peil?

 

Wanneer je gevel namelijk niet goed geïsoleerd is, kan heel wat warmte ontsnappen. Op die warmteverliezen wordt je woning afgestraft en stijgt je E-peil aanzienlijk. Het E-peil geeft de globale energieprestatie van je gebouw aan. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning is. Hoe kan je dat in de hand werken? Dat kan door isolatiemateriaal aan de buitenkant aan te brengen, afgewerkt met een sierpleister of steenstrippen.

 

Een energielabel is belangrijk voor jezelf, want je wil natuurlijk niet te veel betalen voor je verwarming. Op lange termijn denk je er misschien aan om je huis te verkopen. Ook dan is het E-peil enorm belangrijk, want hoe lager dat is, hoe aantrekkelijker je woning zal zijn voor potentiële kopers.

 

Benieuwd welke buitengevelisolatie kan bijdragen tot een laag E-peil? Check hier de verschillende mogelijkheden. Graag face-to-face advies? Contacteer ons!