Nieuws | Twee nieuwe kleef- en uitvlakkingsmortels in het Willco-gamma!

Twee nieuwe kleef- en uitvlakkingsmortels in het Willco-gamma!

Het plaatsen van een plint met sokkelisolatie is niet in 1-2-3 geklaard. Er zijn toch wel enkele voorschriften en richtlijnen die in acht moeten genomen worden. Zo moet men bijvoorbeeld letten op een correcte aansluiting met het ETICS systeem, om bouwknopen of vochtinfiltraties te vermijden. Ook dient volgens Willco Products, de effectieve plintafwerking, bijvoorbeeld in de vorm van blauwe hardsteen, een minimum hoogte van 20 cm te hebben.

 

De WILLCO Perimeter Isolatieplaat is geschikt om te gebruiken voor het isoleren van plinten en muren onder de grond. De isolatieplaten kennen een hoge densiteit (30 kg/m³) waardoor ze enorm schokbestendig zijn. Deze robuuste sokkelisolatie biedt ook een ideale bescherming tegen mechanische beschadigingen van de kwetsbare waterdichte coatings op de muren onder de grond.

 

Het verkleven en uitvlakken van de WILLCO Perimeter Isolatieplaten kan met de WILLCO Kleef- en Uitvlakkingsmortel S en de WILLCO Kleef- en Uitvlakkingsmortel Finish. Maar wat is nu juist het grote verschil tussen de twee mortels? Wanneer men de sokkelisolatie uitvlakt met de WILLCO Kleef- en Uitvlakkingsmortel S, moet deze laatste afgewerkt worden met een sierpleister of verf. Wanneer men de sokkelisolatie uitvlakt met de WILLCO Kleef- en Uitvlakkingsmortel Finish, kan die laatste afgewerkt worden met een sierpleister of verf, maar mag dus ook bloot blijven staan.

 

In onderstaande tabel vindt u enkele ‘do’s and don’ts’, die het verschil duidelijk maken tussen beide mortels:

 

 

 Kleef- en uitvlakkingsmortel SKleef- en uitvlakkingsmortel Finish
Kleven Perimeter (A) isolatieplaatJa 
Uitvlakken Perimeter (A) isolatieplaatJaJa
Toepasbaar als hechtingsbrug op bijzonder gladde en dichte ondergrondenJaJa
Aanbrengen op een draagkrachtige, propere en droge ondergrond (B)JaJa
Blootstaan boven het maaiveldNeeJa
Blootstaan onder het maaiveldJa (C)Nee
Afwerken met sierpleister (boven het maaiveld)JaJa

 

 

(A) Perimeter isolatieplaat wordt gebruikt om te isoleren aan het plintbereik
(B) Bv. pleisterwerk, metselwerk, beton, gegrondeerde cellenbeton enz.
(C) Indien er drukkend water aanwezig is onder grond, moet men de mortel voorzien van een waterdichting zoals bv WILLCO Estolan 2K.

 

Wanneer kiezen voor WILLCO Estolan 2K?

Voor plinttoepassingen kunt u ook nog steeds vertrouwen op WILLCO Estolan 2K. De dichtingspasta op basis van bitumen creëert een waterdichting ter hoogte van de plint. Wanneer u bijvoorbeeld de WILLCO Kleef- en Uitvlakkingsmortel S gebruikt om de sokkelisolatie te kleven, dient u wel nog een extra waterdichting (volgens DIN 18195) te voorzien. Deze kleefmortel is wel waterbestendig, maar is geen waterdichting zoals WILLCO Estolan 2K. Qua verwerking kan WILLCO Estolan 2 K op meerdere ondergronden verwerkt worden dan de WILLCO Kleef- en Uitvlakkingsmortel S. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Estolan 2K te gebruiken voor het kleven van sokkelisolatie op roofing.