Nieuws | Nieuwe samenstelling voor de WILLCO Silicaatsierpleister

Nieuwe samenstelling voor de WILLCO Silicaatsierpleister

Het gamma van onze silicaatgebonden producten is recent verbeterd. Zowel de WILLCO Silicaatsierpleister, als de WILLCO Silicaatverf zijn op vraag vanuit de markt en de overheid nu zuiver ecologisch en bevatten dus geen dispersie bindmiddelen of weekmakers meer.

 

Qua eigenschappen is de WILLCO Silicaatsierpleister en de silicaatverf nog steeds dezelfde! De sierpleister en verf hebben dus nog altijd een hoge dampdoorlaatbaarheid en hebben een hoge weerstand tegen micro-organismen zoals bv. mos, algen enz. Bovendien hechten de producten uitstekend op een minerale ondergrond.

 

Doordat de WILLCO Silicaatsierpleister zuiver ecologisch is, is het drogingsproces verschillend met de vorige samenstelling. Onder normale omstandigheden (20°C/65% relatieve luchtvochtigheid) is de sierpleister na 2 à 3 dagen belastbaar. Ongunstige weersomstandigheden tijdens het drogen van de sierpleister, maar ook vochtige of verschillend sterk zuigende ondergronden kunnen vlekken veroorzaken. Dit komt vooral voor bij intensieve kleuren. Daarom raden wij aan om in elke situatie de WILLCO Silicaatsierpleister te overschilderen met de WILLCO Silicaatverf.

 

Het resultaat is 100% ecologisch én uw gevel blijft langer proper door de extra beschermlaag.