Nieuws | Metselwerk of sierpleister? De verschillen en voordelen.
Metselwerk of sierpleister? De verschillen en voordelen. Willco_Blog1

Metselwerk of sierpleister? De verschillen en voordelen.

Hou je van die goeie oude baksteen of heb je het meer voor een strakke sierpleister? De ene optie biedt al wat meer voordelen dan de ander. We vergelijken metselwerk met sierpleister even voor jou en tonen aan waarom crepi een duurzame keuze is voor je gevel.

 

De voordelen van sierpleister

Een baksteen slorpt enorm veel water op, waardoor vochtplekken kunnen ontstaan. Een sierpleister beschermt je gevel tegen vocht. En al zeker als je kiest voor een variant waar extra waterafstotende elementen aan toegevoegd zijn. Vochtplekken zullen dus nooit ontstaan. Een extra voordeel is de energie die je ermee bespaart. Als je je crepi combineert met een buitengevelisolatiesysteem tenminste.

 

Doordat je gevel van de buitenkant geïsoleerd is, zal de EPC-waarde van je woning stijgen. Je houdt de warmte binnen en de koude buiten tijdens de winter, waardoor je aanzienlijk minder hoeft te stoken. Op het einde van de maand scheelt dat een stuk in je portemonnee.

 

De verschillen tussen metselwerk en crepi

Een baksteen is ruw, daar kan je niet veel aan doen. Bij een sierpleister kan je echter wel de structuur kiezen. Bij Willco Products heb je de keuze uit een grote of kleine korrel, grof of fijn.

 

Bij bakstenen zitten sowieso kleurverschillen. Je moet dus altijd stenen van verschillende palletten met elkaar mengen om ze zo onopvallend mogelijk te maken en om een mooie schakering in je gevel te steken. Hou je liever van een constante, gelijke kleur? Dan ga je beter voor sierpleister. Daar heb je de keuze uit een hele reeks aan WILLCO Kleuren of RAL-kleuren. Bij Willco Products bestaat crepi in meer dan 2.000 tinten. Ontdek alle gevelkleuren hier.

 

Sierpleister op bakstenen

Wist je trouwens dat je je bakstenen gevel ook nog kunt bepleisteren met crepi? Wanneer je buitenmuren eigenlijk slecht of helemaal niet geïsoleerd zijn, kan crepi plaatsen een uitgelezen kans zijn om je woning nu wél voldoende te isoleren.

 

Of beslis je al van bij de ruwbouwfase dat je voor crepi wilt gaan? Dan kan je met een sierpleister de isolatie gemakkelijk aan de buitenzijde van je woning aanbrengen.

 

Graag meer weten over alle mogelijkheden en functionaliteiten van gevelbekleding met isolatie en sierpleister? Bel ons op 053 77 13 72 of mail naar info@willcoproducts.be voor meer informatie of een afspraak.