Nieuws | Lenteschoonmaak? Ook voor je gevel!

Lenteschoonmaak? Ook voor je gevel!

Niet enkel je huis verdient een grondige lenteschoonmaak, ook bij je gevel kan dat goed van pas komen. Het weer wordt mooier, je spendeert meer tijd buiten, dan verlang je ook dat je gevel er proper uitziet. We geven je graag enkele tips over hoe je zo’n reinigingsbeurt van je gevel en gevelpleister het beste aanpakt.

 

Veel producten gaan langer mee wanneer je ze correct onderhoudt. Dat geldt ook voor een sierpleister met buitengevelisolatiesysteem. Een eenvoudige reinigingsbeurt bevordert aanzienlijk de levensduur. Je maakt bovendien komaf met een gevel die vuil geworden is door verschillende weersinvloeden. Voor zo’n reinigingsbeurt kan je op verschillende manieren te werk gaan.

 

Reinig je gevel zelf

Met enkele huis-, tuin- en keukenmiddeltjes geraak je al heel ver. Voeg een kleine hoeveelheid afwasmiddel toe aan een emmer met warm water. Let wel op: het water mag maximum 60°C zijn. Gebruik een zachte borstel om je gevel ermee schoon te maken. Maak je gevel goed nat. Je begint het beste onderaan. Het vuil kan op een natte ondergrond gemakkelijker naar beneden vloeien. Je vermijdt zo aflopers van vuil die zich opnieuw kunnen vastzetten op de gevel. Wanneer je boven bent, keer je terug en spoel je verder van boven naar beneden.

 

Heb je een hogedrukreiniger in huis? Daarmee kan je je gevel gemakkelijk afspuiten. Zet de straal best niet te hard (max. 50 bar) en hou enige afstand. Te hard of te dicht kan namelijk schade toebrengen aan de sierpleister.

 

Je gevel met stoom reinigen raden we ten strengste af. De dampen die ontstaan door de hoge temperatuur, kunnen namelijk schade toebrengen aan het volledige gevelisolatiesysteem.

 

Gebruik het gepaste reinigingsproduct

Willco Algacid is nog een andere manier om je gevel proper te krijgen. Dit is een kleurloos en waterig reinigingsmiddel voor het verwijderen van alle micro-organismen, zoals mos, algen, zwammen, bacteriën, gisten …

 

Je gevel reinigen kan een heuse karwei zijn. Als je het echter op de juiste manier aanpakt, geniet je des te langer van een propere gevelpleister.

 

Graag nog meer informatie? Download onze brochure of contacteer ons!

 

Opgelet!

Gebruik enkel schoonmaakmiddelen die Willco Products adviseert. Overige producten, zoals agressieve of oplosmiddelhoudende schoonmaakmiddelen, kunnen schade veroorzaken aan je sierpleister.