Nieuws | De grote voordelen van de juiste gevelisolatie

De grote voordelen van de juiste gevelisolatie

Wanneer je gevel niet correct geïsoleerd is, merk je dat al heel snel. Ofwel aan de temperatuur in huis ofwel aan je energiefactuur. Nog meer voordelen van een goed geïsoleerde gevel? Lees verder!

 

Bespaar energie

Het grootste voordeel van een gevelisolatiesysteem is dat je heel wat energie kan besparen. Doordat de warmte tijdens de winter niet ontsnapt door de muren, hoef je minder te stoken. Ook tijdens de zomer hou je het aangenaam fris binnen, zonder dat je de airco of ventilators uren hoeft te laten draaien. 

 

Goed voor het milieu

Daarmee gepaard gaat uiteraard dat je het milieu een serieuze dienst bewijst. Door een aangenaam binnenklimaat te creëren zonder onnodig te verwarmen of koelen, berokken je geen schade aan Moeder Natuur. 

 

Je woning ademt

Gevelisolatie kan zeker goed zijn voor je gezondheid. Doordat de isolatie nog steeds ‘ademt’, verlaag je het risico op schimmels en vochtproblemen

 

Nieuwe look

Je buitengevel isoleren gaat gepaard met een nieuwe gevelafwerking. Wanneer je kiest voor sierpleister geef je je huis een volledig nieuwe look. Leuk voor jou, maar zeker ook goed als je je huis wilt verkopen. De verkoopwaarde stijgt enorm wanneer je huis er als nieuw uitziet. 

 

Premies, subsidies en andere fiscale voordelen

De Vlaamse regering staat er nogal op om woningen energiezuiniger te maken. Vandaar reiken ze heel wat isolatiepremies, subsidies en fiscale voordelen uit. Check zeker eerst even waarop je recht hebt. 

 

Ga voor de juiste gevelisolatie

Helemaal overtuigd van de vele voordelen van juiste gevelisolatie? Neem contact op met Willco Products, we bekijken samen met jou welk type isolatie met sierpleister het meest geschikt is voor jouw woning!