Nieuws | De zomer is er: heb je het al te warm binnen?

De zomer is er: heb je het al te warm binnen?

Nu de officiële zomer nadert en we toch al heel wat warme dagen achter de rug hebben, heb je vast al door dat het binnen snel te warm kan worden. Als je het in de zomer te warm hebt, heb je het tijdens de winter vast ook te koud. Hoe kan je gevelbekleding ervoor zorgen dat je dit probleem vermijdt en je het hele jaar de juiste temperatuur hebt in huis?

 

De WILLCO Toonzaal opent opnieuw de deuren. Wij vragen met aandrang jullie medewerking, in het naleven van onderstaande richtlijnen. De gezondheid van ieder van ons heeft momenteel prioriteit. Gelieve direct contact met elkaar zoveel mogelijk te vermijden.

 

Als je de voorbije zomers hebt zitten puffen en zweten in je woonkamer en slaapkamer, dan is je gevel hoogstwaarschijnlijk niet voldoende geïsoleerd. Hoog tijd om er iets aan te doen. Als we naar de klimaatsveranderingen kijken, zal het er de komende jaren namelijk niet op verbeteren. De temperatuur blijft maar stijgen, dus hete zomers zijn gegarandeerd.

 

Gevel met isolatie

Een sierpleister is niet enkel decoratief en dus een mooie aanwinst voor je gevel. Er bestaan ook systemen mét isolatie. Bij Willco Products vind je kwalitatief hoogstaande gevelisolatiesystemen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. We zetten de types isolatie even kort op een rij.

 

Welke types isolatie zijn mogelijk?

 

Witte polystyreen isolatie

Witte polystyreen isolatie of EPS-isolatie heeft een hoge thermische isolatiewaarde. Hiermee creëer je met gemak een aangenaam binnenklimaat. Ook de prijs is interessant. Daardoor is de terugverdientijd een stuk korter dan bij andere soorten isolatie. Een buitengevelisolatiesysteem met polystyreen gaat minstens 50 jaar mee. Polystyreen is waterbestendig en kan niet rotten.

 

 

Grijze Neopor isolatie 

De grijze Neopor isolatie is net zoals de witte polystyreen isolatie vervaardigd uit polystyreen en heeft dus dezelfde uitstekende thermische eigenschappen. Het verschil zit hem in de warmtegeleidingscoëfficiënt, die ligt hier lager en is dus beter. De Neopor isolatie draagt bovendien bij tot de akoestiek in huis. 

 

Mineraal isolatie wol

Bij Willco Products vind je ook isolatieplaten uit minerale wol. Dit type isolatie is volledig brandvrij en is enorm scheurbestendig. Daardoor kan je ze ook gemakkelijk plaatsen tegen gebogen wanden

 

GLOW isolatie

Binnen het gamma van WILLCO Isolatieplaten heeft de GLOW isolatieplaat de beste isolatiewaarde. Deze PIR-isolatieplaat werd samen met Recticel Insulation ontwikkeld. De look van pleisterwerken en de sterke thermische prestaties van PIR-isolatie maken van dit type isolatie een uitstekende en duurzame keuze. Neem daarbij de goede hechting en de lange levensduur en je bent zeker van kwaliteit.

 

Steico protect isolatie

Willco Products werkt samen met Steico, fabrikant van isolatiemateriaal, voor de Steico Protect isolatieplaat. Dit is een houtvezelplaat met een zeer hoge dampdoorlaatbaarheid. Wanneer je renoveert of werkt met houtskeletbouw is dit de aangewezen keuze. Ook op akoestisch vlak scoren deze platen goed. Ze reduceren het omgevingslawaai tot een minimum. En nog een groot pluspunt tijdens de zomer: ze zorgen voor een extra koele omgeving dankzij de hoge warmte-opslag van de natuurlijke houtvezels. 

 

Grijp in voor het té warm is

Wil je liever niet smelten van de warmte in huis? Ga voor een buitengevelisolatiesysteem met sierpleister van Willco Products. Bel ons op 053 77 13 72 of mail naar info@willcoproducts.be voor meer informatie of een afspraak.