Verplichte opleiding voor professioneel gebruik van PU producten met diisocyanaten

Iedereen die beroepsmatig met PU producten werkt die diisocyanaten bevatten, moet tegen uiterlijk 24 augustus 2023 een verplichte opleiding volgen om hier veilig mee om te gaan.

 

Diisocyanaten werden verwerkt in het WILLCO Kleefschuim en het WILLCO Pistoolschuim. Bij onveilig gebruik kunnen ze gezondheidsklachten zoals allergische reacties of astma veroorzaken.

 

De Europese autoriteiten hebben via een REACH-restrictie van 4 augustus 2020 een verplichte opleiding opgelegd voor alle beroepsmatige gebruikers. De restrictie is van toepassing op alle producten met een diisocyanaat-concentratie groter dan 0.1 %. De opleiding dient gevolgd te worden door alle individuele, professionele gebruikers van diisocyanaten binnen een organisatie. Na het volgen van de opleiding verkrijgt men een certificaat dat 5 jaar geldig is.

 

Wie de opleiding nog niet gevolgd heeft en hier meer informatie over wil, neem contact op met nelson.coppens@willcoproducts.be. De opleiding kan u via een verkregen link gratis volgen.

 

Foto © Embuild

Deel dit bericht op