Project in de kijker: Diepgaande energetische renovatie te Drongen

Diepgaande renovatie of sloop en heropbouw? De vader van de klant had het ouderlijke huis grotendeels zelf gebouwd. Daarom was er een emotionele waarde voor de klant, en koos men voor de diepgaande renovatie. Het nieuwe ontwerp is een hedendaagse vertaling van het oude huis; gelijkvloers met een kleinere terugwijkende verdieping. De uitdaging was om de bestaande fundering te behouden en toch een volwaardige verdieping te maken.

 

Het nieuwe huis bestaat voornamelijk uit glazen en bepleisterde gevels. Op de begane grond zijn zoveel mogelijk van de bestaande dragende muren behouden, de gevelsteen is verwijderd. Door het aanbrengen van de isolatiepanelen is het mogelijk om de oude oneffenheden van de baksteen relatief eenvoudig weg te werken. Er is bewust gekozen om geen wit huis te bouwen, maar één met een stijlvolle, minder opvallende uitstraling.

 

 

Beton en zwart, een klassevolle combinatie

 

Op de eerste verdieping is de tuingevel voorzien van een aluminium lamellensysteem als afwerking, dat ook dient als zonwering en inkijk voorkomt vanuit aangrenzende woningen. De combinatie van de betonlook met de zwarte lamellen en de zwarte verdiepingsvoeg tussen de begane grond en de eerste verdieping passen perfect bij elkaar en versterken elkaar.

 

 

Gesloten gevelisolatiesysteem met betonlook

 

Het gevelisolatiesysteem bestaat uit WILLCO Neopor Isolatieplaten (0,032 W/(mK)). De eindlaag is een afwerking met betonlook, WILLCO Vario. Deze sierpleister heeft een hoge dampdoorlaatbaarheid en blijft langer proper dankzij de additieven tegen algen- en mosvorming. WILLCO Vario is gemakkelijk verwerkbaar en opent de deuren voor enorme creatieve vrijheid!

 

 

Meer weten over dit project?

Contacteer Willco Products via info@willcoproducts.be of via 053 77 13 72.

Deel dit bericht op

202403_SMP3

Datum uitvoering isolatiesysteem: April 2022 tot oktober 2023

Type project: Residentieel

Architect: Tom Mahieu

Uitvoerder isolatiesysteem: WES DG

 

Gevelopbouw (305 m²)

Bestaande draagmuur

WILLCO Neopor Isolatie 032 (18 cm)

WILLCO Kleef- en uitvlakkingsmortel Multilight Plus

WILLCO Glasvezel Wit Fijn

WILLCO Voorstrijk

WILLCO Vario - Betonlook