Nieuws | De meest gekozen types gevelbekleding bij Willco Products
De meest gekozen types gevelbekleding bij Willco Products Willco_Blog2

De meest gekozen types gevelbekleding bij Willco Products

Hoewel bakstenen nog altijd populair blijven, duiken alsmaar meer alternatieve soorten gevelbekleding op. Welke wordt het meest gekozen en wat is nieuw? Ontdek het in onze blog.

 

Gevelpleister of sierpleister

Gevelpleister is en blijft een populaire keuze, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Hiermee geef je je gevel een egale look en een moderne uitstraling. Crepi is beschikbaar in ontelbaar veel kleuren, dus je vindt zeker iets naar je zin. Nog een voordeel: de structuur kan je kiezen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur ga je voor een fijne of grove korrel.

 

Silicoonharssierpleister

90% van onze klanten kiest voor de WILLCO Silicoonharssierpleister. Dit type crepi blijft een topper als buitengevelbekleding. Deze sierpleister is superelastisch waardoor het risico op scheuren minder groot is. Bovendien is de pleister water- en vuilafstotend. Nog belangrijker: je gevel ademt. Doordat de silicoonharssierpleister hoog dampdoorlatend is, kan vocht van binnen makkelijk naar buiten ontsnappen.

 

Vario

De WILLCO Vario biedt ontelbare mogelijkheden. Met deze sierpleister geef je je gevel een gladde, ruwe of moderne betonlook. De dampdoorlaatbaarheid is groot. Bovendien is deze crepi lichtbestendig. Dankzij additieven tegen algen- en mosvorming blijft je gevel ook langer proper.

 

Steenstrippen

Hou je wel van de looks van traditioneel metselwerk? Maar geen zin om effectief te metsen? Kies voor steenstrippen. WILLCO Iso & Stripes is gevelbekleding dat het uitzicht van bakstenen combineert met optimale thermische prestaties. Je gaat in principe je gevel gaan na-isoleren met een isolatieplaat uit polystyreen, die voorzien wordt van een wapeningslaag met steenstrippen.

 

Binnen dit type gevelbekleding heb je nog de keuze uit gewone steenstrippen en betonsteenstrippen. Bij de reguliere steenstrippen worden gevelstenen verzaagd in handvorm, vormbak of strengpers. Je geniet van een lange levensduur want ze zijn onderhoudsvriendelijk, blijven lang mooi en zijn stootvast. Betonsteenstrippen hebben een andere look. Ze zijn extra lang, slank en zien eruit als beton. Ze bieden ook de voordelen van beton. Door hun atypische afmetingen kan je een leuke speling maken in je gevel.

 

Weet je niet goed welke gevelbekleding bij jouw woning past? Laten we samen de verschillen en voordelen afwegen. Bel ons op 053 77 13 72 of mail naar info@willcoproducts.be voor meer informatie of een afspraak.