Steenstrippen en tegels

  • Funderingswerken niet vereist

     

  • Grote keuze steenstrippen en tegels

     

  • Gemetselde of gelijmde look, nauwelijks te onderscheiden van een klassieke baksteengevel

Willco Iso&Stripes is een innovatief isolatiesysteem dat het uitzicht en de eigenschappen van traditioneel metselwerk combineert met optimale thermische prestaties. De na-isolatie van de gevel gebeurt met een geëxpandeerde polystyreen (EPS) isolatieplaat die voorzien wordt van een wapeningslaag met steenstrippen via het ‘floating-buttering’-systeem. Zowel de wapeningslaag, als de steenstrippen moeten voorzien worden van een lijmlaag. De steenstrippen worden al bewegend in de mortel gedrukt om een optimale verkleving te bekomen.

 

Na het verkleven van de steenstrippen bedraagt de correctietijd ongeveer 15 minuten. Bij ongunstige weersomstandigheden (zeer warm en droog) moet bij verkleving een te snelle droging van deze mortel vermeden worden. Na ten vroegste 24 uur kunnen de steenstrippen met de WILLCO Voegmortel Stripes opgevoegd worden.

 

Het Willco Iso&Stripes systeem is uitermate geschikt bij beperkte beschikbare ruimte om te renoveren. Een duurzame keuze dus!

3 soorten steenstrippen:
- Steenstrippen
Steenstrippen van Wienerberger zijn ongeveer 22 mm dik en worden gezaagd van de originele volle gevelsteen. Ze bezitten alle kwaliteiten en eigenschappen van hun 'grote broers'. De steenstrippen beantwoorden aan de hoge vereisten van de Belgische Benor-normering, zijn CE-gekeurd en worden getest door het Quality Control Labo van Wienerberger. 

 

De steenstrippen worden gezaagd uit Terca en Desimpel gevelstenen van Wienerberger, zowel handvorm, vormbak als strengpers zijn mogelijk. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, blijvend mooi, stootvast en hebben een lange levensduur.

 

- Betonsteenstrippen
Betonsteenstrippen van MBI - De steenmeesters zijn ongeveer 17 mm dik en worden gezaagd van de originele volle gevelsteen. Ondanks de geringe dikte behouden de steenstrips dezelfde positieve eigenschappen als de ‘originele’ gevelstenen. De onderlaag van de gevelsteen is van beton en de toplaag van fijne, gebroken natuurlijke mineralen. Door de (open) structuur van de toplaag gecombineerd met een dichte onderlaag is de steen risicoloos buiten toepasbaar.

 

De extra lange, slanke en uiterst stijlvolle gevelsteen heeft de voordelen van beton, gecombineerd met de oogstrelende esthetische kenmerken van natuursteen. Door de atypische afmetingen (lengtes van 30 of 60 cm) is het mogelijk om een bijzonder horizontaal lijnenspel voor de gevel te creëren.

 

- Keramische tegels/steenstrippen

De keramische tegels/steenstrippen van Heylen Ceramics zijn gevormd door het afsnijden van een hoeveelheid klei van een geperste streng. Ze worden volgens de norm EN 14 411 (tegels) en de norm NF P 13 307 (steenstrippen) geproduceerd.

 

De keramische tegels en steenstrippen komen in alle vormen en texturen. Als afwerking kan men kiezen tussen Terre Cuite Naturelle, Grès, Engobé, Emaillées Mono-cuisson, Emaillées Bi-cuisson, Brut de Four en Originelle.

 

2 soorten afwerking
- Gemetseld uitzicht:

voegbreedte tussen 10 en 15 mm. De voegen worden opgevuld door middel van de WILLCO Voegmortel Stripes.

 

- Verlijmd uitzicht:

om praktische redenen bevelen wij een minimale voegbreedte van 5 mm aan.