Je gevel? Die koop je lokaal!

Wist je dat de Willco-systemen uitvoerig getest werden en alle nodige Belgische en Europese goedkeuringen en certificaten behaalden? Willco Products is overigens ook helemaal Belgisch.

 

We hebben het al vaak over onze producten gehad, maar weet je ook wie achter ons merk schuilt? Willco Products is al meer dan 50 jaar een op en top Belgisch familiebedrijf. We ontwikkelen van bij ons ontstaan onze eigen systemen voor sierpleisters en gevelisolatie. 

 

Een stukje geschiedenis

 

In 1971 richtte Willy Coppens de firma Willco Products op. Op een toen nog kleine markt lanceerde Willy als een van de eerste fabrikanten een volledig ETICS-systeem. De introductie van sierpleisters in emmers zette een revolutionaire verandering in gang. Minerale sierpleisters zaten voordien als poeder verpakt in zakken, maar door het installatiegemak te verbeteren was Willco Products mede verantwoordelijk voor de shift naar kunsthars- en siliconenharspleisters. Dat duwde de vraag naar ETICS nog meer de hoogte in. Willco Products maakte zijn naam als pionier van het ETICS-systeem meer dan waar. 

 

 

 

Deel dit bericht op

Achttien jaar na de oprichting stapte Willy’s zoon Geert mee in het bedrijf als salesmanager. Al snel groeide het gamma met kunstharssierpleisters, isolatie, allerhande toebehoren voor ETICS en later ook silicoonharssierpleisters. Enkele jaren geleden vervoegde ook de derde generatie Coppens het bedrijf, met name de drie kinderen van Geert. Nelson startte in 2014, Rolf (die je misschien al kent als de Willco Façade Coach) in 2018 en Lauren in 2021. 

 

Toekomst is verzekerd

 

Willco Products kent de Belgische ETICS-markt door en door, omdat ze er net van bij het begin bij waren en de evolutie vanop de eerste rij meemaakten. Geert Coppens: “Willco Products heeft de soepelheid en flexibiliteit om in te spelen op de echte noden van de Belgische markt.” En dat zullen we met zijn allen nog vele jaren blijven doen.