Een passende plint kiezen voor je gevel is vaak niet eenvoudig. Het komt erop aan om de letterlijk en figuurlijk een goede basis te leggen om de ganse gevel mooi en efficiënt te maken.

 

Een mooie oplossing is de WILLCO Plint. Het is een element dat bestaat uit een decoratieve voorkant die al vastgemaakt is aan de achterliggende isolatieplaat. Dit maakt de plaatsing erg makkelijk. De naden sluiten overal goed aan en de uitvoering kan sneller gebeuren. Nog belangrijker is dat de plintzone van je gevel 100% vrij is van koudebruggen door de naadloze aansluiting. Als de WILLCO Plint wordt gebruikt is bovendien een startprofiel voor de gevelisolatie overbodig.

 

De plintafwerking is verkrijgbaar in glasvezelbeton (= betonlook), inox, ALU, zink of koper. De achterliggende isolatie van de WILLCO Plint bestaat uit XPS en EPS isolatie, en is beschikbaar in tal van diktes. Ook de λ-waarde van de EPS isolatie wordt gekozen in functie van het project: 0,032 W/m.K of 0,040 W/m.K. Bovendien varieert de hoogte van de plintafwerking van 20 tot en met 120 cm. Het volledige element is beschikbaar in verschillende lengtes en ook in voorgevormde buitenhoeken van 90°. Kortom, de WILLCO Plint kan volledig op maat van het project gemaakt worden. De architecturale vrijheid van dit product is enorm!