First Aid - Willco Products

First Aid

Service is voor Willco Products uitermate belangrijk. Niet enkel vóór of tijdens het bouwproces helpen we u graag, ook erna staan wij steeds ter uwer beschikking. Deze rubriek biedt in vele gevallen al een eerst hulp voor mogelijk problemen. Heeft u toch nog een vraag?

en wij zoeken samen met u naar de gepaste oplossing.

Voorwerpen aan de gevel plaatsen

 

Probleem

Het gevelisolatiesysteem is reeds geplaatst en u wil enkele voorwerpen aan uw gevel bevestigen. Halt! Dit doet u best niet zomaar.

 

Verhaal

Een buitengevelisolatiesysteem is een gesloten systeem met een thermische isolatieschil. Die schil zomaar doorboren met een standaard plug is niet toegelaten. Vocht krijgt op die manier vrij spel, en erger nog, uw isolatiesysteem wordt beschadigd door het gebruik van foutief materiaal. Met alle gevolgen van dien. Lichte voorwerpen zoals een deurbel, een brievenbus of buitenverlichting bevestigen aan uw gevel is geen enkel probleem. Maar u dient de juiste materialen te gebruiken!

 

Oplossing

Hele lichte voorwerpen zoals naambordjes of huisnummers kan u bevestigen met onze WILLCO Lijmkit. Eenvoudig en snel!
Voorwerpen die iets zwaarder wegen, bevestigt u met de WILLCO Spiraalplug. Zo één plug kan het gewicht van 5 kg dragen.

Opstijgend vocht bij buitenmuur

 

Probleem

De buitenmuur van uw woning heeft opstijgend vocht.

 

Verhaal

Wanneer, na diagnose van een gebouw, opstijgend vocht wordt vastgesteld is het uiterst belangrijk
dit probleem op correcte wijze te verhelpen teneinde bijkomende schade te voorkomen. Het is niet voldoende om simpelweg een coating of een voorzetwand tegen de muur aan te brengen in de hoop zo het probleem uit de wereld te helpen. Opstijgend vocht kan énkel onder controle worden gebracht door het capillair opstijgen van water in de muur te voorkomen.

 

Oplossing

WILLCO Dry Wall is een revolutionair nieuw product voor de beheersing van opstijgend vocht. WILLCO Dry Wall is een waterafstotende gel, verpakt in een soepele 600 ml folievulling welke een minimale impact heeft op het milieu. De WILLCO Dry Wall gel wordt met een handkitpistool ingebracht in een reeks boorgaten in een horizontale mortellaag van de muur. Wanneer WILLCO Dry Wall is ingebracht gebruikt het product het aanwezige vocht om zich via diffusie in de muur te verspreiden, waarna het verduurzaamt tot een waterafstotend hars.

 

Werkwijze

Voor een juiste en doeltreffende behandeling dient in de muur de juiste hoeveelheid WILLCO Dry Wall te worden aangebracht. Hiervoor dienen horizontale gaten met een diameter van 12 mm geboord te worden in een mortellaag van de muur; dit met een afstand van 10 à 12cm. De diepte van de boorgaten is afhankelijk van de dikte van de muur. Bij dikkere muren dient er geboord te worden tot op minimaal 40 mm van de andere muurzijde.

Breng de spuitmond volledig in tot het einde van het boorgat. Knijp op de pistoolhendel en vul, terwijl u de spuitmond geleidelijk terugtrekt, het boorgat volledig met de WILLCO Dry Wall gel tot op ongeveer 1 cm van het muuroppervlak. De boorgaten langs de buitenzijde van een gebouw dienen achteraf gedicht te worden.

Het is noodzakelijk om de plinten en het aangetaste pleisterwerk te verwijderen. De te behandelen mortellaag moet vrij gemaakt worden. Volle muren kunnen langs één kant geboord en geïnjecteerd worden in één enkele behandeling. Spouwmuren dienen in twee bewerkingen behandeld te worden: binnen- en buitenspouwblad moeten apart behandeld worden.