• Creatieve vrijheid

   

 • 6 technieken en 1 betonlook

   

 • Voor binnen en buiten

   

 • Diverse kleuren mogelijk

   

 • Hoge dampdoorlaatbaarheid

Ruwe texturen en structuren

Er is momenteel een groeiende vraag naar ruwe texturen en structuren als afwerking van gevelisolatiesystemen. Met onze nieuwe collectie WILLCO Vario komen we hieraan tegemoet. Inspiratie voor nieuwe, aantrekkelijke gevelvlakken!

 

Ontelbare mogelijkheden!

De pleister wordt als afwerkingslaag gebruikt op de Willco Isolatiesystemen. Het gamma WILLCO Vario telt 6 technieken en 1 betonlook. Elke techniek is verkrijgbaar in diverse kleuren.

WILLCO Vario is gemakkelijk verwerkbaar en heeft een hoge hechtingskracht. Hiermee bekom je eenvoudig de gewenste structuur. Deze sierpleister heeft een hoge dampdoorlaatbaarheid en is lichtbestendig. Daarnaast blijft de WILLCO Vario langer proper dankzij de additieven tegen algen- en mosvorming.

 

6 technieken en 1 betonlook

 

 

LONDON : Deze subtiele structuur is vernoemd naar een populaire afwerkingstechniek in Londen. Met name paardenstallingen aan de royale stadswoningen werden zo behandeld in de 18e eeuw.

 

 

PARIS : De harde nylon vezel zorgt voor een structuur die doet denken aan een klassieke schildertechniek ‘peinture de Paris’ waarbij lange reliëfstrepen typisch waren.

 

ROMA : Deze 2 strakke, symmetrische structuren zijn erg populair als accent bij woningen met een strakke architectuur. Het is niet de bedoeling dat er een meetkundig exacte structuur wordt aangebracht. Het lijnenspel mag zeker plaatselijk eens minder symmetrisch uitgevoerd worden.

 

 

 

BERLIN : Deze strakke, symmetrische structuren zijn erg populair als accent bij woningen met een strakke architectuur. Het is niet de bedoeling dat er een meetkundig exacte structuur wordt aangebracht. Het lijnenspel mag zeker plaatselijk eens minder symmetrisch uitgevoerd worden.

 

 

WATERLOO : De vrij ruwe, avontuurlijke structuur,  waarbij diepe en ondiepe groeven elkaar willekeurig afwisselen, ontstaat dankzij een speciaal Willco spaan met een grillig patroon.

 

 

NEW YORK : Deze speelse techniek is eerder ontwikkeld om accenten te leggen : een kleiner vlak van deze techniek in combinatie met een andere is beslist een blikvanger, voor grotere vlakken is hij moeilijker toe te passen.

 

 

BETONLOOK : Deze subtiele afwerking imiteert zowel qua textuur als kleur een wand of gevel in betonafwerking. 

Referenties met vario en gladpleisters